Dezinsecția – ce este și cum se efectuează

Prin dezinsectie pot fi prevenite afectiuni ca tuberculoza, toxiinfectia alimentara, virozele, malaria, febra oftoasa, tifusul, afectiunile automate, ciuma, turolemia, variola, antraxul, pesta porcina.

Procedeu: operatiunea de dezinsectie se face prin stropire cu atomizoare pe benzina sau pompe de mana, atat in spatii inchise, cat si in spatii deschise, insistandu-se asupra focarelor de infectie. Aceasta operatiune de dezinsectie se mai poate efectua si cu ajutorul fumigatiilor, substante solide, in care este impregnat insecticidul amestecat cu o substanta pirogena, prin ardere lenta se degaja gazul toxic, fum insecticid de mare eficacitate, insistandu-se asupra posibilelor focare.

Cele mai cunoscute insecte daunatoare intalnite in Romania, indepartate prin dezinsectie, sunt gandacii de bucatarie, mustele, tantarii, moliile de haine, moliile de covoare, plosinitele de casa, pajanjenii de casa, puricii, greierii de casa, viespile, furnicile negre si rosii, care vehiculeaza si transmit boli infecto-contagioase si parazitare pentru om si animale (direct sau indirect) si produc pagube material prin consumul, degradarea si poluarea produselor agroalimentare, locuintelor, depozitelor, adaposturilor de animale, ambalajelor, etc.

Dezinsectia completeaza dezinfectia si contribuie la prevenirea si combaterea unor boli transmise de insecte si acarieni (tantari, paduchi, purici, plosnite, capuse, etc.)

Contribuie efectiv la igienizarea adaposturilor de animale, a locuintelor, magaziilor din fermele zootehnice, la reducerea pagubelor importante pe care daunatorii le produc fondului de produse agroalimentare depozitate.

Din punct de vedere practic, o dezinsectie este de doua feluri:

– dezinsectie preventiva (profilactica) care are scop de a impiedica inmultirea si raspandirea daunatorilor. Ea trebuie sa aiba caracter permanent;

– dezinsectie curativa (terapeutica sau de combatere) in focar, urmareste distrugerea si indepartarea insectelor si atropodelor din unitatea asupra careia se actioneaza.

Alte specii de insecte produc pagube importante plantelor cultivate (cereale, plante industriale, leguminoase, etc.) sau produselor agroalimentare depozitate, prin consumul si degradarea acestora.

Numeroase atropode sunt periculoase prin intepatura lor veninoasa. Unele artropode degaja un miros dezgustator care exercita o actiune suparatoare asupra omului, iar altele, in special acarienii din depozitele agroalimentare, produc afectiuni cutanate, iritatii ale mucoaselor oculare.

MATERIALE UTILIZATE:

Pentru dezinsectie sunt utilizate insecticide 100% eficiente din grupa III-IV, autorizate de ministerul sanatatii si din Romania. Sunt eficace in dezinsectie pentru o vasta gama de insecte taratoare si zburatoare cu remanienta indelungata. Se recomanda aplicarea lor in dezinsectie in scoli, magazine, industrie alimentara si nealimentara, hoteluri, spitale, locuinte si industrie, nefiind periculoase pentru om, animale si mediul inconjurator.

STUDIU:

VSA International a studiat fenomenul inmultirii micilor daunatori iar acum va impartaseste si dumneavoastra concluziile.

Insectele daunatoare depun oua care eclozeaza in 7-10 zile, motiv pentru caresunt recomandate 2 tratamente de dezinsectie la interval de 7 zile. Ambele operatiuni de dezinsectie se efectueaza cu un insecticid ultra eficient cu spectru larg de utilizare, ales in urma experientei acumulate pe baza a peste 7000 lucrari de dezinsectie. Substantele nu pateaza si nu sunt daunatoare oamenilor sau animalelor de companie.

Interventia de dezinsectie nu dureaza mai mult de 20 de minute, insa in timpul de lucru al substantelor, 4-5 ore, nu trebuie sa va aflati in apartament. Dupa acest interval, apartamentul se aeriseste, fara sa ramana nicio urma de miros. Utilizarea  substantelor si echipamentelor in timpul dezinsectiei se va face de catre personal autorizat si calificat in domeniu.

In momentul sosirii echipei noastre de dezinsectie la dumneavoastra se va face o inspectie a spatiului in urma careia vom veni cu recomandari cu privire la ermetizarea cat mai bine a apartamentului in mod special izolarea cu silicon sanitar a tot ce inseamna tevi, conducte si alte orificii ce comunica cu restul blocului. Urmand recomandarile noastre tratamentul de dezinsectie va fi eficient o perioada  mult mai indelungata.

VSA asigura ca toate substantele folosite sunt avizate de Ministerul Sanatatii.

Share This:
free vectors